We zijn druk in de weer met de moestuin. Verbaasd hoe snel alles opkomt. Neem de rabarber. We hebben 5 knollen een klein maandje geleden geplant en de eerste scheuten schieten omhoog. De stengels zijn al herkenbaar.
We moeten ze laten staan dit eerste jaar om goed te kunnen volgroeien. Dan ga je je bijna zorgen maken op de plekken waar de rabarber nog niet opkomt. Ik denk dat we daar gewoon nog even geduld moeten hebben.

De rabarber groeit erg hard. Zie je de ene dag nog niks, kijk je een dag later en dan zie je ineens een blad uit de grond komen. Wat een prachtige groente is het. De bladeren zijn giftig, maar de stengels kun je eten. Ze bevatten ontzettend veel ijzer.

De soorten die we bij Vreekens hebben meegekregen zijn: Ruby Jack, de Holsteiner Blut (2x), de Frambozen rood en de Paragon. Allemaal rabarbervariëteiten met een heel eigen smaak en kenmerk. Ik ben erg nieuwsgierig hoe ze smaken. Zou je het goed proeven welk ras je aan het eten bent?
Je ziet ook echt heel duidelijk de verschillen. Zo is het blad soms rood, soms groen en ook verschilt de samenstelling van het blad. Heel benieuwd wat de verschillen in smaak zullen zijn. Maar we laten ze eerst nog groeien voordat we ze echt gaan oogsten. Om meteen de rabarber al in het eerste jaar uit te putten, kan niet de bedoeling zijn.
Reacties
Een reactie posten